Ingredienserne blandes, æltes & rulles til stænger ca. tommelfingerstørrelse, evt længere.
Varm 3/4 liter vand med 2 tsk salt op til kogepunktet
Pølserne koges. Når de flyder ovenpå (ca. 5 min) er de færdige så tag dem op med hulske.
Når de er kølet lidt af, skær dem i 2 cm stykker.
Varm olie på end pande og steg dem gyldne i et par minutter.
Rør yoghurten sammen med besan, stødt koriander & gurkemeje samt chilipulver om man vil
Riv ingefær og pres hvidløg
Varm olien i en gryde. Tilsæt spidskommen, hing, sort sennep & lad det syde i et par sekunder.
Derefter paprika, laurbærblad, nelliker, evt sort kardemomme og tørrede chili. Rør rundt.
Tilsæt løg sammen med ingefær, hvidløg og lad løgene stege i et par minutter
Tilsæt derefter yoghurtblanding og rør godt rundt og steg endnu et par minutter.
Derefter de stegte gatte sammen med garam masala & lad det stege et par minutter mere
Tilsæt 3-4 dl af vandet fra gatte'ne og lad retten koge færdig i 10-15 min
Smag til med salt & hakket grøn koriander
Opskriften er en blanding af to opskrifter fra hhv. nidhiraizada.blogspot.com og Manjula's Kitchen.
Manjula påstår at hendes børnebørn er vilde med retten – men mine børn kan altså ikke li' det. Jeg kan til gengæld!